Vakantie Barbados

Vakantie Barbados
- Vakantie Barbados -

Een vakantie naar Barbados is zeer geliefd bij duikers en watersporters. In het helderblauwe water vindt u veel wrakken en koraalriffen, waardoor dit de perfecte plek is om te snorkelen of te duiken. Uiteraard vindt u aan de rand van het blauwe water een hagelwit strand. Meer zin in een potje golf? Dit eiland telt vele golfresorts waar u goed kunt golfen. Of u nu een actieve- of rustige strandvakantie op Barbados wenst, dit paradijs heeft alle ingrediënten voor een ultiem vakantiegevoel!

Klik hier voor alle vakanties naar Barbados

Uw strandvakantie op Barbados

Kiest u voor een zonvakantie op Barbados, dan zijn dé hoogtepunten uiteraard de mooie stranden. Bijvoorbeeld aan de Platinum Coast aan de westkust van het eiland. Ook de stranden in het noorden en oosten van het eiland zijn qua omgeving zeker de moeite waard. De stranden in de zuiden hebben de meeste voorzieningen. Indien u wilt duiken en/of zwemmen, dan kunt u het beste de stranden in het westen en zuiden bezoeken. Het eiland heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur rond de 26 °C ligt. Kenmerkend voor het tropische klimaat heeft het ook te maken met overvloedige regen. Het regenseizoen begint in juni en eindigt in november.

De bezienswaardigheden tijdens een vakantie op Barbados

Wilt u tijdens uw vakantie op Barbados naast het bezoeken van de hagelwitte stranden ook bezienswaardigheden bezoeken, dan kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de botanische tuinen. In het binnenland zijn de natuurparken, Mount Hillaby en het grottenstelsel Harrisons Cave aanraders. Komt u naar Barbados voor de watersport? Bezoek dan de oostkust. Hier is de Atlantische Oceaan ‘vrij’, wat goede golven oplevert.

Little England of Bimshire

Het eiland heeft Britse koloniale invloeden, waardoor u tijdens uw vakantie op Barbados veel Engelse namen en andere invloeden tegen zult komen. Het eiland wordt niet voor niets Little England of Bimshire genoemd. Ook in de hoofdstad Bridgetown heeft Engeland zijn sporen achter gelaten.

Algemene informatie

Barbados is een prachtig eiland. Algemene informatie over dit eiland vindt u hieronder.

Tijdsverschil en talen

Op Barbados kunt u Engels spreken, dit is de officiële taal. Het tijdsverschil is afhankelijk of het bij ons zomer- of wintertijd is. Tijdens de zomertijd is het op Barbados 5 uur eerder. In de wintertijd is het 6 uur eerder.

Visum

Reist u vanaf Nederland naar Barbados, dan heeft u geen visum nodig. Reist u via Amerika? Dan moet u in het bezit zijn van een ESTA reistoestemming. Daarnaast is het van belang dat uw paspoort geldig is tot en met de thuiskomst.

Vaccinaties

Reist u in de week voor uw bezoek aan Barbados naar een land waar gele koorts voorkomt? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht. Is dit niet het geval, dan zijn er geen vaccinaties verplicht. Er zijn ook geen vaccinaties die worden aangeraden. Wel komt op Barbados Dengue, Chikungunya en Zika voor. Bescherm uzelf dus goed tegen muggen en vermijd stilstaand water.

Een vakantie naar Barbados boeken

Wilt u een zonvakantie boeken naar Barbados? Wij kijken graag samen met u naar de geschikte reis. Wij werken vanuit het principe ‘alles is mogelijk’ waardoor wij altijd een vakantie op maat voor u samenstellen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via 0528 - 27 04 31 of kom langs (op afspraak) om uw vakantie naar Barbados te bespreken.

World Travel Holland BV

van Echtenstraat 25
7902 EK Hoogeveen

0528 - 27 04 31
info@worldtravel.nl

Kvk: 04033710 Btw: NL8048.17.649.B01