Reisvoorbereiding

Goed voorbereid op reis? Denk in ieder geval aan onderstaande zaken.

 

 

 

Visum

Voor sommige landen heb je een geldig visum nodig. Het kan voorkomen dat iemand zelfs een visum nodig heeft in geval een tussenlanding wordt gemaakt. Dit dien je zelf geregeld te hebben bij de ambassade of het consulaat van het desbetreffende land. Desgewenst assisteert World Travel holland je hierbij. Indien je een visum nodig hebt, dan is het raadzaam om dit tijdig aan te vragen.Informatie over visa  www.cibt.nl

 

Tijdig aanwezig zijn op Schiphol

 

Wij raden je aan om minimaal twee a drie uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. De afstanden tussen de check-in balie en uw gate kunnen aanzienlijk zijn. Afhalers raden wij altijd aan om vooraf telefonisch te informeren naar de juiste aankomsttijden van de betreffende vlucht of NOS-Teletext (p. 759 t-m 761) te raadplegen.

 

Verzekeren

Goed verzekerd op reis gaan is van groot belang. Dokters- en ziekenhuiskosten kunnen in bepaalde landen hoog uitvallen. World Travel holland verwacht van alle deelnemers dat zij een deugdelijke reisverzekering hebben afgesloten. Controleer ook je eigen ziektenkostenverzekering nauwkeurig en zorg ervoor voldoende en correct verzekerd te zijn. Niet alle standaard ziektekostenverzekeringen hebben een dekking voor het buitenland! Uiteraard kun jij je via ons verzekeren bij de Europeesche reisverzekeringen, informeer hiernaar. Indien je elders een reisverzekering hebt afgesloten dien je bij de boeking naam en polisnummer van de desbetreffende maatschappij aan ons op te geven.

 

Verlies en diefstal

Helaas komt het wel eens voor dat je te maken krijgt met verlies en diefstal. Laat waardevolle spullen nooit onbeheerd achter. Maak, indien aanwezig, zoveel mogelijk gebruik van een kluis in het hotel. Bij verlies of diefstal dient voor de verzekeringsmaatschappij altijd een politierapport te worden opgemaakt in de plaats waar het voorval zich heeft voorgedaan. Kijk voor de juiste procedure altijd je voorwaarden na van de verzekeringsmaatschappij.

 

Persoonlijke gegevens

 

De reisvoorwaarden vereisen de verstrekking van persoonlijke gegevens die voor de uitvoering van de reis, voor de reiziger zelf of voor de groep als geheel van belang kunnen zijn. Voor vervoersbewijzen en hotelreserveringen hebben wij altijd de eerste voornaam en de achtenaam ( bij dames de meisjes achternaam) nodig plus de geboorte datum. Indien u niet de juiste gegevens aan ons doorgeeft loopt u het risiko dat hier hoge kosten voor worden gerekenend om de benoedigde ducumenten te laten aanpassen.

 

Vaccinaties

Wie reist loopt gezondheidsrisico's. Ander voedsel en andere hygiënische omstandigheden kunnen je gestel van slag brengen. Je kunt in contact komen met bacteriën en virussen die infectieziekten veroorzaken, waartegen wij in Nederland geen weerstand hebben opgebouwd. Je kunt de meest gangbare infectieziekten voorkomen door vaccinaties. Soms worden bepaalde vaccinaties aangeraden zoals tyfus, DTP en hepatitis A. Soms is ook malaria profylaxe van groot belang. Informeer bij www.vaccinatiesopreis.nl of www.lcr.nl . Er is ook een informatielijn voor alle benodigde informatie: KLM Travel Clinics, telefoonnummer 0900-1091096. (€1,- per gesprek)Informatie over inentingen.

 

Gezondheidstips bij zon en hitte

 • Draag een zonnebril en beschermende kleding.

 • Gebruik veelvuldig zonnecrème met een hoog beschermingsfactor.

 • Vermijd direct zonlicht tussen 11.00 uur en 14.30 uur.

 • Drink voldoende water, maar alleen uit een fles die je zelf hebt geopend.

 • Drink koud water niet te snel en met kleine slokken.

 • Wees terughoudend in het gebruik van alcohol en cafeïne houdende dranken.

 • Neem bij maaltijden meer zout dan gewoonlijk om uitdroging te voorkomen.

Insecten (bescherming tegen malariamuggen)

 • Draag bedekkende kleding, vooral bij zonsondergang.

 • Gebruik muggen werende creme zoals Autan of Deet op onbedekte lichaamsdelen.

 • Slaap, indien mogelijk, onder een klamboe.

Eten en drinken:

 • In veel landen buiten Nederland is leidingwater niet altijd veilig, drink alleen gebotteld water uit een zelf geopende fles.

 • Kook leidingwater gedurende 10 minuten alvorens het te gebruiken voor voedselbereiding.

 • Drink geen ongepasteuriseerde melk.

 • Gebruik geen ijsblokjes.

 • Gebruik voor het tandenpoetsen ook water uit een fles.

 • Let op dat voedsel goed gekookt of goed doorbakken is.

 • Eet alleen fruit en groente dat door je zelf gewassen en geschild is.

 • Eet geen onverpakt ijs.

 • Zwem niet in stilstaand of langzaam stromend (zoet) water.

 • Denk aan een goed gevulde EHBO-kit.

 

Toeristen belasting

 

In bijna elke accomodatie betaalt u terplaatse toeristen belasting, dit varieert van een paar dubbeltjes tot maximaal circa € 2,- p.p. en per dag.

 

Stoelreserveringen


Indien u de vluchten bij ons heeft geboekt, dan reserveren wij, indien mogelijk, automatisch stoelen voor u in het vliegtuig. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of een stoelreservering mogelijk is en wanneer. Mocht u speciale wensen hebben voor uw stoelreservering, bijvoorbeeld gang of raamplaats, voor of achterin het vliegtuig, dan kunt u dat aan ons doorgeven.

 

 

Maaltijden


Wij kunnen ook een speciale maaltijd voor u regelen in het vliegtuig, mits u de vluchten via ons heeft geboekt. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een kindermaaltijd of een vegetarische maaltijd. U dient dit tijdig aan ons door te geven, zodat wij dit bij de luchtvaartmaatschappij kunnen regelen.

 

 

Herbevestigen terugvlucht - bij strandvakanties

 

Wij raden je aan om je retourvlucht minimaal 72 uur voor vertrek te herbevestigen. Je kunt dit doen via onze vertegenwoordiging ter plaatse of via de receptie van je hotel. Tevens kun je dan eventuele wijzigingen in je vliegschema vernemen.

 

Vervoer van en naar de luchthaven:

 

Schiphol Travel Taxi - Onze partner Schiphol Travel Taxi komt u thuis met een taxibus ophalen en zet u voor de vertrekhal op de luchthaven af, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Vanaf bijna elke plaats in Nederland, naar Schiphol en diverse regionale luchthavens. En dit natuurlijk ook vice versa. U heeft de keuze tussen een gedeelde, een privé of een business (luxe) taxi. Wij regelen het graag voor u, tarieven op aanvraag.

Overnachten op de luchthaven

Wij verzorgen graag een overnachting op of nabij onze Nederlandse luchthavens voor u. Vooral bij vluchten die vroeg in de ochtend vertrekken of laat terug komen, kan dit u veel stress en ongemak besparen. 
Bij de aantrekkelijke tarieven is veelal een gratis shuttleservice of gratis parkeren voor een bepaalde periode inbegrepen. 

 

Informatie reisadviezen www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen

 

 

World Travel Holland BV

van Echtenstraat 25
7902 EK Hoogeveen

0528 - 27 04 31
info@worldtravel.nl

Kvk: 04033710 Btw: NL8048.17.649.B01