« Terug naar blog overzicht

Geweldige vakantie op Hawaii

06 november 2018 vertrok ik voor de tweede keer richting Hawaii. Mijn eerste bezoek was ruim dertig jaar geleden, dus ging er van uit dat het één en ander wel in tussentijd aardig veranderd zou zijn.

Na een vlucht via Copenhagen, kwamen wij in de avond aan in San Francisco. Hier hadden wij eerst een overnachting en de volgende dag zouden wij met United doorvliegen naar Kauai. Ik had een keurig drie kamer appartement geboekt op een golfresort in het Noorden van het eiland. Stond mij bij dat ik daar indertijd de mooiste stranden had gezien.

Kauai had niet stil gezeten in de tussentijd. Van een dromiger rustig parkachtig eiland was het inmiddels toch al wel ondekt door meer toeristen. De natuur nog steeds overweldigend en de stranden in het Noorden niet minder. Kauai is het meest zuidelijke eiland van de eilandengroep Hawaii. Beslist een ideale bestemming om er een huurauto bij te hebben. Zo ben je mobiel en kun je alle mooie plekjes zelf opzoeken.

Na een aantal dagen zijn wij van Kauai naar Maui gevlogen met een Hawaiian airlines. Ik kende Maui nog niet dus was zeer benieuwd wat dit eiland te bieden had. De meeste accomodaties voor toeristen liggen op het westerlijk deel van Maui. Hier vind je ook de mooiste stranden. Volop restaurant en winkels om je boodschappen te doen. Ook hier zou ik het zeker aanraden om een huurauto bij te boeken voor de gehele periode. Wij zijn o.a. naar de top van de vulkaan gereden. Dan zit je op ruim 3 km hoogte, en dan tref je een waanzinig mooi uitzicht.... Wat je op de eilanden ook kunt doen is terplaatse een helicoptervlucht boeken.

Wij hebben dit op Maui gedaan waarbij wij tevens over het eiland Molokai zijn gevlogen. Wat een geweldige ervaring, wat een uitzicht wat een kleuren spektakel. Echt een aanrader. Ter afsluiten zijn wij doorgevlogen naar Oahu het hoofdeiland met de badplaats Waikiki. Waikiki zit tegen de hoofdstad Honolulu aangebouwd. vijf rijen hotels van gemiddeld dertig etage's. Voor je rust moet je hier niet zitten. Stranden liggen vol. Maar het heeft wel iets. Elke vrijdagavond word er een vuurwerk vanaf het strand afgestoken. Natuurlijk heeft het eiland meer te bieden.

Wij hebben er voor gekozen om hier een verzorgde excursie per Touringcar te maken. In één dag kun je het gehele eiland goed bekijken. Oahu is o.a. bekend door de vele ananas plantage's. Kilometers met ananassen. Verder veel bekende plekken bezocht waar films en tv serie's waren opgenomen. Helaas na zes dagen moesten we weer afscheid nemen. Het zat er weer op...

Pluspunten:

Subtropisch klimaat. Best nog veel terug te vinden van de orginele cultuur. Geweldige stranden.Volop snorkel mogelijk heden. Natuurlijk een waar paradijs voor surfers. Prima te doen met een huurauto. Prijzen restaurant te vergelijken met Nederland. Benzine circa 0,80 a 0,90 euro cent de liter.

Minpunten:

Eigenlijk alleen het prijsniveau van de  hotels, boodschappen doen best prijzig.

 

 

Vulkaan op Maui
- Vulkaan op Maui -