« Terug naar blog overzicht

Jetlag

Iedereen wil wel eens een verre bestemming ervaren, maar niemand zit te wachten op die vervelende jetlag... We hebben er zelf ook een bloedhekel aan: slapeloze nachten, uitputtende middagen. Natuurlijk hebben wij het er uiteindelijk voor over, maar wat als je op reis wil zónder jetlag? Dan hebben we goed nieuws: ver reizen zónder een jetlag kán. Hieronder vind je een paar bestemmingen die lekker ver weg zijn,  met slechts een klein tijdsverschil met Nederland!

Ver weg met een tijdsverschil van één uur

Een tijdsverschil van slechts één uur*, terwijl je minimaal tien uur moet vliegen? Het kan! Botswana, Namibië en Zuid-Afrika zijn perfecte landen als je graag ver weg op vakantie wilt, maar geen zin hebt in een jetlag. Zo drink je Namibië een wijntje op je veranda-lodge midden in de woestijn en slaap je in Botswana in een zoutpan onder de sterren. Kajak in Zuid-Afrika tussen de walvissen en overnacht bij een struisvogelboer.

Ook Jordanië kent trouwens een tijdsverschil van een uur. Sylvia is daar een paar jaar geleden nog geweest. Je hoeft er bovendien slechts vijf uur voor te vliegen, maar komt wel terecht in een compleet andere wereld. In Jordanië kun je lekker op pad om verse muntthee te drinken in Amman, te dobberen in de zoutkristallen van de Dode Zee, cross met een four wheel drive door de Wadi Rum-woestijn en wereldwonder Petra aanschouwen.

Of een uurtje verder?

Op acht tot elf uur vliegen liggen bestemmingen Kenia, Madagaskar en Tanzania, met een tijdsverschil van twee uur met het thuisfront. Ga naar Madagaskar voor ongerepte natuur, bijzondere wildlife en prachtige hikes. Zo kom je met onze rondreis oog in oog te staan met ondeugende maki’s en spot je de bijzondere baobab-bomen. 

In Tanzania ga je natúúrlijk op zoek naar de Big Five, maar kun je ook fietsen door dorpjes aan de voet van Mount Kilimanjaro en relax je op de spierwitte stranden van Zanzibar. En waarom dan naar Kenia? Natuurlijk ook voor wild, maar ook om kennis te maken met de Masai.
 

Liever niet naar Afrika of het Midden-Oosten?

Heb je bovenstaande landen al bezocht of trekt het Afrikaanse continent je niet zo? Wijk dan uit naar Zuid-Amerika! Wat dacht je van Suriname, Argentinië of Chili? De vliegreis duurt weliswaar negen tot zestien uur, maar het tijdsverschil is gelukkig slechts vier uur*. Net genoeg om geen jetlag op te lopen!

* Bij de tijdsverschillen is overal wintertijd aangehouden. In de zomer is er dus op de bestemmingen één uur extra tijdsverschil.